FOARUT 1 KAMPIOEN ! Compleet overzicht

Verslag Foarut 2 - Rijperkerk 2

Foarut 2
U zult u ongetwijfeld afgevraagd hebben; waar blijven de verslagen van Foarut 2? Waar er vorig seizoen steevast op woensdag een verslag werd geplaatst waarin het reilen en zeilen van Foarut 2 en alles daaromheen uitvoerig werd besproken, moest ik tot op de dag van vandaag in gebreke blijven. Vandaar uiteraard even een korte update wat er sinds de laatste wedstrijd van vorig seizoen (5-1 winst op kampioen Leeuwarder Zwaluwen) van het tweede terecht is gekomen.
 
Zoals u gelezen heeft, is er een aantal krachten gestopt. Richard, Ante, Mark, Dennis en Erik zoeken hun heil elders en ook Gerben Pieter en Ids Rutgers zijn tot op de dag van vandaag nog niet op de oefenhoek verschenen. Wanneer u deze twee heren spot, geef dan vooral aan dat de competitie weer is begonnen en we elke speler zeer goed kunnen gebruiken daar het elke week weer hoofdbrekens oplevert voor de technische staf om vier complete teams af te kunnen laten trappen.
 
Enfin; wat destijds nog niet bekend was, is dat we gepromoveerd zijn naar de derde klasse. Hoewel enigszins tegen de verwachting ( en de wensen van de spelers) in, toch een doelstelling behaald. Op het moment van schrijven hebben we nog steeds niet een promotiefeest met huldiging op het plein bij de Gruttebuorren gehad maar wat niet is, kan nog komen!
Een groot nadeel van het promoveren was het promoveren. Het tweede van Foarut bestaat uit een stel outcasts, spelers op hun retour, enkele talenten die op de deur van het eerste kloppen en nog een paar spelers die al zo’n tien jaar op de deur van het eerste kloppen. Het moge duidelijk zijn dat zij geen oren hadden naar een seizoen achter de feiten aan lopen. De eerste vier wedstrijden van het seizoen leek dit vermoeden bevestigd te worden: Vier wedstrijden met 21 tegendoelpunten in totaal. Dit was tevens het aantal doelpunten wat vorig jaar in een heel seizoen geïncasseerd moest worden, geen feestje dus voor alles wat Foarut 2 was en de slechte resultaten resulteerden in misschien wel de snelste ‘crisisbespreking’ ooit in de geschiedenis van vv Foarut. Hoewel de zitting voor Foaruter begrippen relatief kort was, werd er toch veel besproken. Onder andere het nieuwe spelsysteem werd besproken, het plezier houden in het spelletje ( zelfs al verlies je met 9-0 van een mede-degradatiekandidaat) en het vol er voor blijven gaan.
 
Dat brengt ons bij de wedstrijd van vandaag: Foarut 2 – Rijperkerk 2. Een oude bekende uit de tijd dat Foarut ook in de derde klasse voetbalde. Destijds werd er uit met 4-1 verloren en thuis met 2-1 gewonnen. Overigens zegt dit helemaal niks; van het team van destijds spelen alleen Gerrit, Daniel, Arwin en Auke nog bij het tweede en ook Rijperkerk was compleet getransformeerd. 
 
Voor de verandering was Foarut 2 eens nagenoeg compleet. Hoewel de altijd gevaarlijke Marten ontbrak ( Foarut 1), kregen we Patrick Jansma er voor terug. Deze fitnessboy mocht wedstrijdfit worden bij het tweede en hier zou Foarut 2 dankbaar gebruik van maken.
 
Bij het horen van de opstelling sloeg Foarut even stil van verbazing. Elke zaterdag tovert Tjalling wel een verrassing uit zijn hoge hoed maar het opnoemen van een voor iedereen onbekende speler was tot op heden nog niet vertoond en dat zegt toch wel wat. Het was niemand minder dan Gerrit Jaap die mocht aantreden in het centrum van de verdediging. Verbazing alom want niemand kende deze Gerrit Jaap. Bij het aangaan van de onderlinge discussie raakte Tjalling lichtelijk gepikeerd en vroeg waar de commotie vandaan kwam. Luttele seconden later bleek dat Tjalling toch echt Gerrit Gabe bedoelde. Vanwaar de spraakverwarring, blijven we gissen. Het zou zo maar kunnen dat Tjalling een zwak heeft voor een zekere Jaap of dat Tjalling Gerrit Jap bedoelde, gezien het feit dat Gerrit tegenwoordig een Japanse vriendin heeft en is benoemd tot onze mascotte.
 
Terug naar de wedstrijd: Foarut mocht aantreden op een snikheet kunstgrasveld. Hoewel het de hoofdact van vandaag was, werd het toch verwezen naar het bijveldje. Dit tot grote onvreugde van de spelers zelf. Toch diende er om 14.00 uur afgetrapt te worden na het fluitsignaal van leidsman Foeke Terpstra. 
 
Foarut 2 bracht haar nieuwe systeem in de praktijk; wat het precies is, kan niet verteld worden. De tegenstanders lezen dit verslag misschien ook maar het heeft wel verdomd veel weg van de ‘parkeer de bus’-strategie uit de Fifa-reeks. Een strategie waar een speler als Auke veel baat bij heeft; met ijzervreters als Jacco, Jurjen en niet te vergeten Sijbe kan hij zich concentreren op datgene wat hij het liefst doet: weinig. Zet daar een aanval met verdedigers Joost en Arwin voor en vier rasverdedigers in de vorm van Patrick, Gerrit Jap, Lammert en Ian en het kan eigenlijk niet mis gaan.
Dit bleek al gauw tijdens de wedstrijd; het spelbeeld werd voornamelijk bepaald door Rijperkerk dat zich echter weinig raad wist met het vele balbezit en de elf voetballers van Foarut op eigen helft. Het hanteerde dan ook voornamelijk de lange bal; iets wat weinig effect had. Na een kwartier wist Foarut dan ook op voorsprong te komen door Auke. Een lange bal werd door Joost op waarde geschat. Ondanks het (onterechte, zoals na de wedstrijd beaamd werd door verscheidene supporters) appél voor buitenspel van Joost ging het spel door maar Rijperkerk niet. Zij stormden op de scheids af, die weigerde te fluiten. Joost voetbalde echter vrolijk door, omspeelde de keeper en wist de meegelopen Auke alleen voor de goal te zetten en niet miste: 1-0. Het eerste competitiedoelpunt is een feit!
 
Rijperkerk begon wel meer aan te dringen, probeerde één en ander met positiewisselingen teweeg te brengen maar zonder effect. Wel was het een aantal keren zéér dichtbij een doelpunt uit één van de vele corners die zij kregen. De lat, Daniël en niemand minder dan Sijbe Vogel wisten een tegentreffer te voorkomen.
 
De thee leek dan ook met een 1-0 voorsprong opgezocht te worden maar niets bleek minder waar. Na een vlotte uitbraak van Foarut werd Jacco op de linkerkant van het veld gevloerd; vrije trap. Specialist Auke ontfermde zich over de bal en met een leep balletje zette hij Joost alleen voor de goal die niet faalde: 2-0 en een nieuw koningskoppel lijkt geboren.
Tijdens de rust was de sfeer wat onwennig. 2-0 voorsprong, weinig weggegeven, lucht over voor de tweede helft; wat was hier vandaag aan de hand? Deze sfeer leek wat doorgezet te worden in de tweede helft want koud in het veld stond het 2-1; een vrije trap vanaf het middenveld werd snoeihard in de kruising gekopt en de spanning was weer terug. Enkele spelers zagen het onheil naderen en begonnen bedenkelijk te kijken: zou het dan toch mis gaan? Zij hielden echter geen rekening met Auke, die door het ontbreken van al te veel verdedigende taken lucht over had en zijn tweede assist liet aantekenen met een schitterende steekbal op Arwin die oog in oog met de keeper het hoofd koel hield: 3-1. Rijperkerk was de wanhoop nabij; het leek niet opgewassen tegen de muur van Foarut, die ondanks de heftige beuken op de deur keurig stand hield. De wedstrijd leek gespeeld toen Arwin na een snel genomen vrije trap de opgestoomde Patrick in staat stelde te scoren : 4-1. Toch was er weer dat moment van onachtzaamheid bij een standaardsituatie; op identieke wijze als de 2-1 werd nu de 4-2 aangetekend met nog ruim een kwartier te gaan. Opdracht was om de voorsprong te consolideren en dat kon nog wel eens een hels karwei worden. Rijperkerk begon nu nadrukkelijk aan te dringen maar wist toch niet de kansen op de aansluitingstreffer te creëeren. Foarut bleef daarentegen bleef geduldig loeren op de counter en wist dit enkele malen prima te doen; de keeper van Rijperkerk had vandaag echter een prima wedstrijd en wist zijn ploeg voor erger te behoeden. Toch had hij geen antwoord op de inzet van Joost na een prima bal van de uit de jeugd overgekomen Jacco. Joost liet zien nog altijd over dat ‘Torinstinct’ van vroeger te beschikken en de marge weer op drie te zetten : 5-2. Vreugde alom en Lammert, Joost en Auke meenden dit op symbolische wijze te moeten vieren. Dit ging ten koste van de concentratie want binnen 10 seconden na aftrap lag de 5-3 in het net. Met nog enkele kansen voor Rijperkerk werd het eindsignaal behaald en zo was de eerste ( misschien wel de enige, al die positiviteit is ook niet goed voor Foarut 2) overwinning van het seizoen binnen. 
 
In de box werd al gezegd: liever lelijk winnen dan mooi verliezen en tot die lijfspreuk zullen we dit seizoen veroordeeld zijn. Iedereen weet wat van hun verwacht wordt en het is aan het tweede zelf om er wat van te maken dit jaar. 
 
Rest mij nog mededeling te doen van één eervolle vermelding voor vandaag: het was niemand minder dan Gerrit Gabe/ - Jaap/ - Jap die in de ogen van de reporter man of the match was vandaag. Naar eigen zeggen had ook hij vandaag energie over omdat hij het diezelfde ochtend bij één keer liet in plaats van tien keer, wat getuigt van iets over hebben voor het team. Klasse Gerrit!
 
Volgende week waarschijnlijk de wedstrijd tegen Zeerobben. Hoewel Zeerobben al twee keer afgebeld heeft, houden we goede hoop dat ze een team op de been weten te krijgen. Aan de andere kant; een zaterdag de nul houden is ook wel eens lekker!
 
 
 
Hoofdsponsor Senioren
Hoofdsponsor Jeugd
Kleding leverancier
Ook een eigen website voor je club?
Kijk op www.clubopmaak.nl
© 2018 Foarút Menaldum
Home Sitemap Inloggen Contact