Lions'66 1 - Foarut 1 14:30 uur 27 Januari Compleet overzicht

Foarut 1 - Suameer 1

Wedstrijdverslag Foarut 1 - Suameer 1

Nadat de wedstrijd van vorige week tegen Ouwe Syl werd afgelast. Moest Foarut 9 december thuis aantreden tegen Suameer. Na een week met veel regen kon de wedstrijd toch doorgaan. Dit allemaal door het mooie kunstgras waarover Foarut natuurlijk beschikt. Doordat de concurrentie vorige week deed wat het moest doen, moest Foarut aan de bak om de koppositie in 5B te behouden.

Voor Wybren en Jochem kwam het goed uit dat de wedstrijd van een week eerder niet doorging. Ze hadden op deze manier een week langer de tijd om de nummers van Boef en Lil Kleine uit hun hoofd te leren. Vooruitgang was te merken. Klasse heren!
Na de swingende muziek, het strijdplan van de trainers en de warming up kon de wedstrijd beginnen. Foarut begon met de volgende spelers.

Sander moest zoals gewoonlijk het doel verdedigen.
Erik V, Harmen, Tom en Tycho vormden de verdediging
Op het middenveld stonden Erik T, Hessel, Pierre en Evert.
Goals moesten gemaakt worden door Jeffrey en Jorrit.
Op de bank begonnen Jochem, Wybren en Victor.

Al snel werd duidelijk dat Suameer naar sportpark Schatzenburg kwam om doelpunten te voorkomen. Niet geheel onlogisch gezien de gezien de ranglijst. Waar Foarut uit 8 wedstrijden al 21 punten bij elkaar heeft gespeeld. Heeft Suameer tot dusver nog maar 1 keer gewonnen en stonden daarmee voorafgaand aan deze wedstrijd samen met TFS onderaan.

Waar het de hele dag al somber weer was begon om half 3 de zon te schijnen. Dit was echter van korte duur. Voor aanwezige toeschouwers balen, want van de wedstrijd kregen ze het ook bepaald niet warm.

In de beginfase creëerde Foarut nog een aantal kansjes met onder andere een voorzet die voor de voeten van Hessel belandde. De bal had een mooie maar lastige stuit, Hessel wist de bal niet te drukken waardoor hij wel in een goal belandde maar niet in de goede. We voetbalden immers op kunstgras en niet op het hoofdveld. Vlak daarna kwam Jorrit voor de keeper, maar ook hij wist Foarut niet op voorsprong te brengen.

Hierdoor kon Suameer blijven doen waar mee waren begonnen: Inzakken en tegenhouden. Dit deden ze hartstikke goed. Foarut wist hier geen raad mee. Vaak werd er de verkeerde oplossing gekozen waardoor de spelers van Suameer ertussen konden komen. Vlak voor rust kreeg Jorrit echter nog wel de kans om vanuit een moeilijke hoek met de keeper uit het doel de 1-0 te maken, maar deze poging belande op de paal en dus gingen de beide ploegen rusten met een 0-0 stand.
In de rust werd er niet alleen besproken wat er beter moest, er werd ook gewisseld. Wybren en Jochem kwamen erin. Zij vervingen Pierre en Erik T. Wybren kwam centraal achterin waardoor Tom doorschoof naar het middenveld.

Vanaf het begin van de 2e helft kwam Suameer steeds meer onder druk te staan. Toch bleef de verlossende goal uit. Toen Tom na een minuut of 70 ook nog eens zijn 2e gele kaart kreeg door een door de scheidsrechter beoordeelde ‘schwalbe’. Iets wat nader verklaard werd als ‘wel geraakt maar schreeuwde te hard’. Begon het er helemaal kleurloos uit te zien voor de mannen van Johan Polstra. Zelf hebben de spelers van Foarut de laatste weken helemaal geen last van hard geschreeuw gehad, Wybren had immers een paar wedstrijden moeten missen. Echter leek het wel of het team dit nodig had, want Tom stond nog niet onder de douche of het stond al 1-0. Jorrit was de doelpuntenmaker. Met nog een klein kwartier te gaan zoals was te zien op het mooie nieuwe scorebord was het aan de overgebleven 10 man de taak de 3 punten binnenboord te houden.

Ook met 11 tegen 10 kon Suameer niet echt gevaarlijk worden. Echter leek Suameer in de slotminuten toch nog een punt over te houden aan het duel. Toen de bal uit de kluts vlak voor de doellijn voor de voeten van een Suameerder kwam, maar Sander keerde de bal fantastisch.

Toen Jeffrey een minuutje later met een prachtige stift een meter of 20 van de goal de 2-0 binnenschoot was de wedstrijd gespeeld. Na een zeer moeizame en ook zeker slechte wedstrijd blijven toch de 3 punten op Schatzenburg. In de kantine vielen later de woorden ‘als we dit soort wedstrijden al winnen zijn we heel goed bezig’.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen TFS op het programma. Mocht Foarut hier weten te winnen gaan zij als winterkampioen de winterstop in. Het verslag van deze wedstrijd zal dan worden geschreven door Jorrit Boomsma.

Tom

Hoofdsponsor Senioren
Hoofdsponsor Jeugd
Kleding leverancier
Ook een eigen website voor je club?
Kijk op www.clubopmaak.nl